0 Läs mer >>
Alltså att vara täppt i näsan kan vara bland det värsta jag vet! Tänk er att vakna mitt i natten av att man inte kan andas och att det bultar i hela ansiktet. Typ så har jag haft det sedan jul. Men de sista dagarna har det förvärrats av en smygande förkylning. Suck. Köpt en ny nässpray jag hoppas ska hjälpa på lång sikt...för just i detta ögonblick hjälper den ingenting, INGENTING!!! Smyger in i köket emellanåt och tar lite av storebrors vanliga nässpray, den hjälper iaf nu. Får ligga med huvudet i högläge inatt, igen. 

Imorrn ska jag smita ifrån denna sjukstuga en stund för att handla lite och hejja fram eksjös volleybolldamer. HEJJA HEJJA! Skulle haft med mig storebror men han har ju haft feber hela dan idag så han och lillebror får va hemma med pappan.


Så här har vår förmiddag spenderats...i stora sängen framför paddan 


Eller så här...sovandes i stora sängen framför paddan


Älskade unge, hoppas verkligen du mår bättre i morgon! 
Att det ska va så slitigt för både kropp och själ när barnen är sjuka. De har aldrig varit så här sjuka så här många dagar på raken innan. Och de behöver inte göra om det! 



att inte kunna andas....

0 Läs mer >>
Hade tänkt titulera detta inlägg med skitfebran...Men såg att det hade jag redan använt. Med andra ord är statusen densamma. Härliga fredag. Har nog aldrig längtat efter helg lika mycket som idag.

Igår trodde jag vändningen va här ändå. Lillebror var pigg efter en hemsk dag med feber, storebror däremot hade hög feber (för att vara han) och låg utslagen på soffan eller i vår säng med en filt och frös hela dan. Stackarn. Men hoppet fanns ju där att idag skulle det vara över. Men icke. Han har sovit oroligt hela natten och vaknade med feber. Lillebror likadant. Nu ligger vi alla tre i stora sängen och halvsover. Lillebror i min famn (den enda accepterade platsen att sova på idag tydligen) och storebror på pappas kudde med pappas täcke. 
Men så här efter fyra dagar instängd börjar jag längta ut. Jag fantiserar om promenader, till och med om löparrundor, jag som inte löper annat än efter barnen... Måste nog inofficiellt erkänna att de små hulliganerna smittat mig. Näsan rinner och halsen kliar.  Men mer än så tänker jag icke gå med på! Och hör sen.

Till.lunch kommer svärmor och löser va mig en stund så jag kan ta mig en promenad till apoteket, ska även passa på och ta en lunch dejt med mannen...och hans arbetskamrat ;-) 


Det här var innan febern bröt ut...Det är lite andra miner numer 


Nu ska jag pröva lyckan och lägga ner lillebror i hans säng så jag kan krama om storebror en stund.

För er som undrar...näää det blirninhet kalas för storebror imorrn. Så surt, supersurt! 








fast i dimman

0 Läs mer >>
Jaha då fick lillebror feber inatt
 Han har vaknat titt som tätt och bara skrikigt. Stackars liten, och stackars oss andra! 
Dessutom har både lillebror och storebror kämpat med sin astma igår och idag. Håller storebror hemma idag i hopp om att det snabbt ska gå över! Han som ska på kalas på lördag...
Och jag som skulle handla idag, sista rullen toapapper är påbörjad...


En febrig och trött lillebror


Snart kommer det en nyhet här...håll i hatten :-D 




skitfebran!

1 Läs mer >>
Hej hej här inne...jösses vilken dag. Somnade efter 04 inatt efter kräkfesten med tillhörande sanering. Storebror blev dock pigg efter en dusch så det va snabbt förbi. Tror inte det va magsjuka utan en känslig mage. Dels så brände han sig på kaminen igår (första gången någonsin, bra jobbat för att vara 3,5 o pillimarisk) & sen åt han en hel del fredagsmys...idag har han i alla fall varit mister piggelin, medan vi andra har gått omkring som i en dimma. *gäsp*


Till en roligare händelse...idag kom den, storebrors allra första barnkalasinbjudan. Vet inte vem som är gladast, jag eller storebror. 
Kommer säkert att vara trött i överflöd på dessa barnkalas om några år, men ser här är ju första!
...Men hur gör man?!? Lämnar man sitt barn, sitter man med? Hur gör ni???


Första kalasinbjudan!!



första...

0 Läs mer >>
Vilken kväll. Finns knappt ord som räcker till! Vilken evangelist, profet och inspiratör hon är. Så fantastisk och samtidigt så ödmjuk inför 
sin uppgift. 





Två morsor på galej


Som vi har skrattat, fnittrat, gråtit, dansat och njutit av ikväll...från början till slut!

Nu måste jag verkligen sova för tidigt i morgon ringer väckarklockan och vi ska bege oss iväg för en dag på badhuset i Skövde. Måste sova!


UPPDATERING:
Våra helgplaner ändrades på ett onödigt dramatiskt sätt...
Storebror vaknade och var ledsen...kräktes över hela sig själv och pappan. Suck. Svabba golv, skölja kläder, rensa bort snuttar och kuddar med kräk på, slänga far och son i duschen och samtidigt försöka trösta och lugna sonen. Suck... Lillebror sover gott iaf.

Jo men klockan är 02:53 och jag har fortfarande inte somnat.




vilken kväll!!!

0 Läs mer >>
Jaha här ligger jag vaken mycket senare än vanligt. Typiskt. Det som är så skönt att sova! Bland det absolut bästa jag vet är att få gå och lägga mig för att sova...Men tydligen inte idag, jaha. 
Det är mycket som snurrar, framtiden och drömmar. Skulle vilja vara en sån (som min man) som kan pausa sånt här, som kan se sakligt på det hela utan en massa känslor och ångest. Jaja, tur jag har honom!

Det har blivit en hel del promenerande de sista dagarna, så skönt! Dock inte kvällstid eller i skogen. Usch den där näraälgupplevelsen får fortfarande hjärtat att slå lite fortare. Näää det dröjer nog innan jag går där igen på kvällstid. 
Men jag och lillebror har packat på oss kläder och gått för att hämta storebror på dagis på eftermiddagarna. Det är verkligen ett rejält träningspass att gå med en vagn i frysen snöslask. Sätt sen på en småbröder och ställ en 16kilo tung storebror på den brädan så får du dig ett redigt träningspass! Skönt! Kroppen värker om kvällarna, men det ser jag som positivt. När det inte längre gör ont måste jag förändra!
Men jag måste säga att när bröderna skrattar och busar med varandra så kändes det inte längre lika tungt. Är det detta man menar när man säger att träna med glädje?!
Hur gör ni andra mammor med fler än ett barn? Hur får ni ihop livspusslet och samtidigt får tid över till att träna?


Stegen kändes mindre tunga när bröderna skrattar hjärtligt åt och med varandra 




träna med glädje

0 Läs mer >>
Jo men visst. Jag kom iväg på min planerade promenad när mannen kom hem från jobbet. Klädde mig varmt, på med reflexväst, pannlampa och en bra dokumentär i lurarna (inget för läskigt!) 
Tänkte ta samma väg som vi gick häromdagen, genom en del skog...trots att det nu va mörkt. Jaja, pannlampan lyser ju upp, typ...

Går på, det här går ju bra, slappnar av. Men givetvis står det två stora älgar 4 meter framför mig på stigen när jag kommer till första skogspartiet... Jaha vad gör jag nu då?!?! Vart tar jag vägen om de springer efter??
Jag vänder! Tänker ju INTE gå vägen genom skogen som inte är upplyst, går rakt fram istället. 
Det blev en dubbelt så lång promenad som planerat...med mycket högre puls än nödvändigt.


Jo men man ser vars jag vände...



Ja jag är från stan, uppvuxen i stan!



jaha o nu då?!?!

1 Läs mer >>
Det blev en härlig dag till slut, fick till och med en sovmorgon. Om man nu kan kalla att vakna 07 för sovmorgon...
Lillebror somnade om efter frukosten och sov fram till lunch, hurra för det. Då hann jag fixa och packa inför kvällen. Bröderna sover hos farmor och farfar medan jag och mannen har varit på bio och middag med goda vänner. Hoppas vi kan sova länge imorrn nu när vi ändå har möjlighet. 

Detta är första natten borta för lillebror. Det går säkert hur bra som helst, men det känns tomt och konstigt. Storebror lovade att ta hand om honom <3 


En tvåbarnsmamma som investerat i ett rött läppstift (första NÅGONSIN!) inför dejt med mannen



dejten

1 Läs mer >>
Idag har jag haft sällskap av min huvudvärk, hela dagen! Och en trotsande treåring och ovanligt gnällig, klängig och mammig lillebror. Suck. 
Hubudvärken har hela tiden legat på gränsen till migrän...efter en heldag är jag nu helt slut. Så snart mannen kommer hem från jobbet ska jag låsa in mig i badrummet och ta en lång dusch! 

Sen är jag nog redo för fredagsmys. Om inte så hjälper säkert kladdkakan som står alldeles varm och nygräddad (lr nybakad...vad säger man egentligen..gräddar man lr bakar man en kladdkaka?!).


Dagens...Lillebror är aldrig kvar där man lämnar honom, fast han inte börjat krypa ännu...var ska detta sluta?!!!


Nu ska jag bita i och överleva de sista minutrarna innan mannen kommer hem...


Föresten, vad har ni där ute för allahjärtansdag-planer? Vi ska lämna bort pojkarna och fara på galej, överraska mannen med lite av varje.
Vanligtvis är det han som bokar och fixar när vi ska iväg, men inte den här gången  ;)




En ytterst ovälkommen...

2 Läs mer >>
Idag gjorde vi en utflykt jag och pojkarna, till biblioteket! Fast storebror basunerar glatt ut att HURRA VI SKA TILL APOTEKET! Nja nog för att jag ändå är där rätt så ofta så är väl inte apoteket värt ett besök så här på ett lov när vi alla faktiskt är friska!...Men idag har han lärt sig skillnaden på de två. Medicin - Böcker...Böcker - Medicin. 
Vi kom i alla fall hem med inte en eller två utan sex stycken böcker på temat fordon. Allt från traktorer, fordon på fjället till klassiska bilar. Nu har vi att läsa ett tag framöver i alla fall!

Vi passade även på att möta upp farmor för en fika på stan innan vi skulle handla och sedan på storebrors begäran minsann åka hem. Väl hemma ställde jag mig för att laga mat till lillebror. Det va dax att fylla på förrådet och passade då på att uppdatera menyn lite med mat med bitar. Får se vad han säger om detta.
Storebror har haft en eftermiddag i treårstrotsens anda och lillebror har mest gnällt och sprungit efter mig med sin gåstol.

När han inte gnäller är han ändå rätt söt


Men hur gick det nu när pappan sov borta undrar ni kanske. Ja huuur gick det egentligen?! Jösses. De där bröderna de kände nog på sig att pappan inte va hemma. Läggningen gick ju smidigt, skönt tänkte jag. Men under hela natten vaknade lillebror en gång i timmen och va mer eller mindre ledsen. Vid 05.30 fick han byta säng och lägga sig bredvid mig och när han väl kommit till ro vaknade storebror vid 06.30och ville gå upp. Då va jag så trött så han fick gå ner till mormor och jag gick och la mig bredvid lillebror igen, fick sov en timme till i alla fall. Vilket tur att min mamma va här, då kunde jag gå i min lilla dimma. Kan sen kom vi igång och fick en hel del gjort. Förutom att storebror trotsat och krånglat så hade vi det bra.


Storebror och mormor bakar




biblioteket...lr kans...

0 Läs mer >>
Jo men så känns det faktiskt idag, som en sketen måndag. Hur ska denna lediga sportlovsvecka sluta?!
Visst har det varit bra oxå... Men det började med att storebror kom inspringande till oss vid 02 inatt och var superledsen efter en mardröm. Han kröp tätt, tätt intill mig och somnade ändå ganska snabbt, det gjorde inte jag. Men det va ändå rätt mysigt måste jag erkänna. I vanliga fall är det hos pappan han lägger sig, så visst njöt jag liiite.
Men sen vaknade lillebror samtidigt som pappan gick upp vid 06, så det va bara att pallra sig upp en timme tidigare än vanligt och gör se gröt. Men jaha tänker säkert en del...Men för mig vart detta droppen, det har liksom fyllts på under några veckor nu med allt tidigare mornar och bökiga nätter. 
Nu sitter jag iaf här och är trött som en gnu med en ganska jobbig måndag bakom mig. Det dåliga samvetet pockar ju på extra när man är såhär trött. Skällde på storebror så han började gråta innan...snart gråter jag.

Men vi har oxå haft mysigt idag! På morgonen kom mormor och ska stanna över natten. Vi har bakat, jag har planerat veckans mat och handlat. Fick ett infall att just idag testa helstekt kyckling i ugn....ååååååå så gott det blev. Blir helt klart repris på den!


En bestämd treåring och hans mormor bakar sockerkaka


Nu ska frysen frostas av innan jag kan ta natt. Får väl se hur mycket sömn det blir inatt utan mannen vid min sida. Kanske kryper ner hos storebror, vem vet :-P 


(Återkommer med bilder från vår kanonsöndag)

En vanlig sketen månd...

0 Läs mer >>
Om jag får säga det själv så vart kvällens middag verkligen supergod! Jag vågade mig på att göra pulled pork, på fläskytterfilé och Stubb's sweet heat barbequesås. Första gången från grunden, snodde ihop ett eget recept... Det blev verkligen en succé till tacosen. Har lite tröttnat på den vanliga tacofärsen...
Med en massa grönsaker, vanliga och (för mig) ovanliga, blev det supergott och mättande.

Till efterätt hade jag gjort marränger, även det för första gången.  Första satsen blev inte alls bra, den åkte i soporna illa kvickt. Andra satsen där emot blev det små, sega och goda marränger av. Till lite glass, kolasås, hallon och lite hackad dajm blev det en dessert värdig en fredagkväll. 

Så goda och små 


Men nu är jag mätt och i behov av en långpromenad. Men den får minnsan vänta till i morgon, nu ska (borde) jag sova. Storebror har bestämt att vi minsann ska åka pulka imorrn, då måste man ju vara pigg!



fredagsmys delux