0 Läs mer >>

...för att lyxa till en helt vanlig lördag.
Helt plötsligt hade jag tid över efter att ha kokt blåbärspuré, äppelpuré, ammat lillen och lagat mat till mig och mannen. Så jag satte mig och målade naglarna. Har nog inte gjort det på nästan 5 månader...men nu så :)

man gör vad man kan.....

0 Läs mer >>

...skulle han nog säga AJ AJ AJ!!! mest hela tiden. Men nu syns två små vita prickar i munnen på honom så det ger sig nog. Hoppas jag!
För det här gnället och skrikandet får mina öron att blöda. Men mest gör det nog ändå ont i hjärtat när har så ont att han blir otröstlig. Men nu sover han och det är skönt, både att han somnar och blir tyst men även för hans skull att han kan slappna av lite. Så här på eftermiddagarna somnar han ofta i min famn totalt utslagen och avslappnad. Men så fort jag ens funderar på att lägga honom i vagnen så vaknar han och blir ledsen...så snart vaknar han nog igen och då är det dags för gröt och sen sova igen.

Sen hoppas vi att pappan i huset kommer hem. Jag längtar...

om Eli kunde prata...

0 Läs mer >>

...i Jönköping och vi alla är helt slut!
Men det var vart kul. Jag svärmor o farbror S hämtade upp min mamma på stationen och sen vart det fika, shopping på stan, lunch på Ikea, shopping på Ikea, shopping på A6 och fika igen. Både jag och Eli har fått lite nya vårkläder (bilder kommer en annan gång) och pappan i familjen fick nya verktyg. Vi blir alla glada för olika saker ;)

Nu är vi tillbaka hemma hos farmor, Eli har ätit sin EFTERLÄNGTADE gröt iklädd den nya haklappen och druckit vatten ut nya muggen. Kommit fram till att han är nog en pipmuggs typ än en nappflasktyp. Imorse försökte jag ge honom välling i nappflaska och det va inte populärt. Men välling med sked gick super...lite bökigt dock. Får testa igen och igen...och kanske gå över till gröt på morgonen oxå.

Just det ja... HAN HAR VÄNT PÅ SIG!!! (från mage till rygg). Visserligen bara en gång. Men en gång är mer än ingen gång!

en heldag...

0 Läs mer >>

...värmer hjärtat!
På promenaden med farmor i fredags hittade vi tussilagos i diket. I går (lördag) tog vi med oss farbror M och Nova ut i skogen för en promenad. Eli satte vi i ryggsäcken och där fann han sig bra. Jag trodde att han skulle somna, eftersom vi väckte honom när vi satte honom i ryggsäcken...men han var vaken hela promenaden som tog nästan en timme.

Idag skiner solen och det känns verkligen som om sommaren är runt hörnet. Jag var duktig och gick till kyrkan, sen till svärföräldrarna, sen fram och tillbaka till Willys. Nu förtjänar jag efterrätten som vännerna kommer med snart ;)

Hemma hos svärföräldrarna har vi rensat bland våra gamla saker och hittade då K's första skor. Dessa satte vi på Eli idag, coolare unge fick man leta efter.

Nu har vi...mest jag...börjat avveckla helammningen. Han älskar ju mat så mat ska han få.


ännu fler vårtecken.....

0 Läs mer >>

...på riktigt! Hittade en tussilago i diket och deklarationspapper i brevlådan, då är det vår.

Idag kom pappan i huset hem med en ny bilbarnstol till Eli. Den blev omtyckt. Känns konstigt att lillen redan är så stor att det snart är dags för en större bilbarnstol. När vi ändå var ingång testade vi sittdelen till vagnen när vi gick en kort kvällspromenad. Det gick superbra! Så den får det bli när vi går på promenad med en vaken Eli. Han ser ju så mycket mer i den, men kan ändå sova bra i den.

nu är våren här...

0 Läs mer >>

...men hemma bäst!
Efter en superba helg "hemma" i Skövde är det skönt att ha landat hemma i soffan med mannen, sonen och farbröderna.

Det har verkligen var kul att va "hemma" lite. Vi har ätit gott och sovit ännu bättre. Eli har sovit bättre än nånsin, så skönt när man vart själv om nattvaket.
Vi har träffat många vänner men ändå långt från alla man vill träffa. Får bli nästa gång.
Det bästa var ju helt klart att träffa lilla Lykke och hennes familj. Så liten, söt och hjälplös. Svårt att förstå att Eli var mindre när han föddes. Hon vägde ju inget :/ Men åååå så söt. O stoltare syskon får man ju leta efter. För att inte tala om pappan...haha. Kul att det sitter i tre barn senare :D

 

borta bra...

0 Läs mer >>

...att lägga till handlingarna.
Kvällen spenderades m Carolina, Emelie och världens sötaste Alicia (med xtra fina kläder jusst den här kvällen!) många bilder blev det på barnen...och Carolina. Blir så lycklig när man kan skapa glädje och leende bara genom att dyka upp med barnet i famnen. Han är ett riktigt lyckopiller den där sonen vi har.
Prat om allt och lite till kan behövas med flickor från förr. Men tänk så långt man ändå kommit sen dess...och ändå är man inte klar.
Jusst ikväll känner jag en tacksamhet över mina vänner och min familj. Tänk att jag har det så bra ändå :D

Som grädde på moset blev brorsan pappa för TREDJE GÅNGEN idag. Lilla Lykke kom till världen efter många timmars kämpande och väntande. Söndag är dagen att föda barn på!

ännu en härlig söndag...

0 Läs mer >>

...han sitter själv!!!
Det har han väl gjort ett tag egentligen...men nu är det mer på riktigt, själv o utan stöd. Visst tippar han ibland, men sånt är livet. I morrar rullade han dessutom runt! Jippi!!! Han gör det bara i sängen, och när han ligger på min mage. Men rätt som det är snurrar han runt även på golvet...och snart får vi jaga honom runt i huset. Kanske dags att köpa trappgrindar snart.

Förresten så sov han i spjälsängen för första gången inatt. Det gick super.

I eftermiddag ska han få smaka på lite mango-äpple-banan och turkisk yoghurt puré. Hoppas han blir lite mättare på det och inte vill äta (ammas) så ofta ikväll.

Sen hoppas vi på att kaminen blir hel ikväll. Jag fryser sååå om fötterna :( har klätt Eli i extra tröja och raggsockar för att jag fryser. Han är annars som som far = varm. Men idag är det röset ute och kallt inne.

titta...

0 Läs mer >>

...att lägga upp de hår bilderna!
Eli och farbröderna leker med tåget som Eli fått av gammelmorfar. Ett supersnyggt, handgjort tåg med lok, passagerarvagn, lastvagn och timmervagn.

var bara tvungen...

0 Läs mer >>

...för en promenad i skogen. Jag satte Eli i ryggsäcken och ryggsäcken på farbror Mikaels rygg. Sen va det bara att gå ut. Eli satt tyst och bara tittade...efter en stund till o med sommar han. Bra betyg på promenad skulle jag vilja säga. Kul att han kände sig så avslappnad så han kunde somna.

Nu ligger han på golvet och skäller på farbror och Nova hon har lagt sig på "sin" plats...korgen under vagnen.

Om en stund beger vi oss ut igen. Den här gången i vagnen, till farmor och farfar. Farmor ska åka bort en vecka så vi passar på att träffa henne innan hon far.

 

en härlig dag...

0 Läs mer >>

...med sol och goda vänner till sällskap.
Eli somnade i kyrkbänken under mötet. Första av mååånga gånger tänkte jag ;)

Efter gudstjänsten tittade vi ut på solen och bestämde oss för att grilla! Så vi styrde bilarna ut mot Gummarp (några kilometer utanför stan) och tände grillen för första gången det här året. Vart nog rekordtidigt! Men ååå så gott!

Med fulla magar gick jag och Maria en promenad med Eli i vagnen, som somnade snabbt och sov länge.

Nu har vi landat hos Elis farmor & farfar och ätit efterrätt.

En skön söndag!



sköna söndag...

0 Läs mer >>

...skiner!!! Så härligt underbart. Man blir ju som gladare på en gång.
Jag och Eli styrde vagnen mot stan och gick en promenad med farmor som sällskap. Köpte en bitring till Eli. Den är redan populär och tydligen jättekul att bita på :) Den kommer förhoppningsvis kunna lindra lite när tänderna bestämmer sig för att kika fram.

Nu sitter vi på Lyckan och ska fika. Sen blir det en snabbis hem, duscha och packa om för att åka tillbaka till kyrkan på fest.

 

solen...

0 Läs mer >>

...den här veckan oxå. Härligt! Just denna fredagen vandrade vi ner på stan för en lunch med farbröderna. Väl där träffade vi på Gunnel, lillens "gammelmorbrors" fru...typ. Tänk att hon är här nere bara några dagar o så stöter vi på henne på stan :) Men snart måste "gammelmorbror" Sune oxå komma ner tycker vi.

Eli testade nya tröjan han fick av Johanna igår. Passade utmärkt! Gick bra att sova i, fika i, skratta i och det viktigaste av allt att leka i ;)
Sen styrde jag vagnen mot dollarstore för inhandling av våtservetter (bra och billiga!) Hittade även coola haklappar till lillen där. Roliga och funktionella.

Nu ska jag nog vila ögon och öron och ta nya tag i morgon. Då är det en ledig dag som avslutas med församlingsfest och melodifestival. Ska Du titta?


så vart det fredag...

0 Läs mer >>

...försvann :( Jag som hade lagt undan mina termobyxor, men dem fick jag minsann plocka fram idag gen när vi skulle bege oss mot babyrytmiken.

Stackars lillen är fortfarande inte riktigt på banan efter sprutorna i måndags. Han är trött och gnällig. Men det ska väl gå över snart tror jag.

I em hade vi besök av fina Johanna som kom med paket till lillen. Alltid uppskattat ;)

Nu har vi landat hos farmor & farfar. Efter gröt och blöjbyte slocknade han i farmors famn. Så nu kam vi andra njuta av kvällsfikat till lite Antikrundan på tv :) Det är kvalitetsTv det!

våren...

0 Läs mer >>

...började som en bra dag. Vi vaknade alla på strålande humör. Lillens feber o kinkiga humör verkade va borta o solen strålade. Efter frukost masade vi oss ner till soffan för lite frukost för mig o lek för lillen. Efter ännu mer mat somnade han som en stock, så jag klädde på honom, bäddade ner honom i vagnen o körde ut honom på trappen. Medan han sov hann jag städa undan lite o fixa.
Vi hade finbesök av två fina flickor och deras fina mammor. Haylie hade mamma och Ozzy med sig, Emilia (som sov sig igenom hela besöket) kom med sin färgglada mamma som Eli blev lite förtjust i.
Efter ca 3 timmar ute på trappen vaknade äntligen Eli och då var det dags för första smaktestet av kyckling. Vilken succé! Hurra!

Efter ännu en sovstund ute på trappen kom kinkigheten tillbaka och nu ligger han på golvet och undersöker mitt ansikte noga. Går jag längre bort än 30cm blir han ledsen...snart kommer pappan hem!

Men jag har iaf hunnit göra klar tofflorna till min mamma :)



idag...

0 Läs mer >>

...visade det sig att bli. Än så länge iaf. Igår va vi på BVC och sonen fick andra omgången vaccin. Han blev så ledsen så han knappt fick fram ett ljud. Men det gick snabbt över. Nu är han lite seg och glansig i blicken. Men med lite Alvedon i kroppen blir det snart bättre.
Han sov länge inatt, skönt tyckte vi ;) och länge nu på förmiddagen. Jag la honom i vagnen och körde ut honom på trappen. Ja han låg nog där i gott o väl två timmar :)
Eftersom han sov så länga hann jag med att koka kyckling till sonen, baka muffins till mig (och min gäster...) och dammsuga mesta delen av huset. Skönt!

Nu ska bara tvätten vikas så är det fritt fram för Linnea och barnen att komma :D


en underbar tisdag...