1 Läs mer >>
...när lillebror är hungrig som en varg om kvällarna men aldrig blir mätt? Någon som vet?
Vi har testat med ersättning. Han skrattar och spottar ut alt. blir galen och skriker. 
Vi har testat med små, små, små portioner med gröt. Han blir galen, skriker och spottar ut alt. skrattar och lite försiktigt spottar ut. 

Nej han vill ha riktig mjölk han. Suck. Så det blir att amma flera gånger på kort tid innan han däckar, för att vakna snortidigt på morgonen för påfyllning. Sen somnar han visserligen om igen. Men han stör liksom alla oss andra som sover som allra bäst de där riktigt tidiga morgontimmarna. 

Förslag någon???!


"Jag äter hellre på min tumme än äter den där gröten!!"


God natt!


Hur gör man...

0 Läs mer >>
Denna dagen...en sån toppen dag!
Började dock hemskt tidigt då lillebror ville ha frukost vid 05 och då väckte storebror som inte alls ville somna om. Hurra tänkte jag och skickade in honom till mormor & morfar. Jag fick sova ett par timmar till innan dagen startade på riktigt. Då bar det iväg för att inhandla höstskor till storebror samt fredagsmys till densamme. Förmiddagen spenderades annars på badhuset här i stan. Ett äventyrsbad. Båda pojkarna njöt och hade roligt i vattnet. Mammahjärtat riktigt flödar över. 

Sen bar det av hemåt för att förbereda middag med goda vänner. Lilla E charmade byxorna av bröderna (nästan bokstavligt talat!) och hennes föräldrar var rätt trevliga dem med!
Så tråkigt att vi bor långt från goda vänner, men dessutom roligare när vi väl ses. Som tur är dröjer det inte alls länge till nästa gång. Då är det dags för dop och jag ska fota. Ojojoj så nervös jag är redan!!!

Livet på en matta med bröderna (som jag ser nu är suuuperlika!!!) & lilla gobiten E. 



Storebror skulle sova mellan mormor & morfar, bestämt själv! Men vaknade efter ett par timmar, superledsen, snuvig och med den där hemska hostan. Då kryper det dåliga samvetet fram när iag kommer på att astmamedicinen ligger ju på hyllan i badrummet...hemma hos oss!!! Hur klantigt är inte det?!
Nu sover han i alla fall igen, inne hos oss. Hoppas bara han kan sova igenom nattamning och en ibland gapig lillebror. Hoppas hoppas. 

Oj nu är klockan mycket! Undrar hur mycket jag får sova inatt...gäsp. 
God natt!



Livet på en matta..

0 Läs mer >>
En onsdag mitt i veckan...i mitten liksom. Lite sådär kan jag känna ibland, att jag är mitt i...i mitten. Av allt, alla, vad som. Lite vid sidan av fast ändå mitt i. Försöker styra upp det hela och fet får för det mesta rätt bra. Men ibland så liksom stannar allt av. 

Den här veckan har gått lite upp och ner. Jag har i alla fall haft inspiration, tid och snälla barn så jag har kunnat sy och pyssla. Som balsam för själen!

#emsdesign

Jag har sytt lite beställningar samt testat ny modell för babymössor. Den satt som gjutet på lillebror, toppen. Sen har jag möblerat om lite bland mina sy-grejer. Flyttat ner det mesta en våning och gjort det lite mer lättillgängligt. 

I morgon bär det av mot mina föräldrar för en långhelg guld med bad, härliga vänner, släktträff och god mat. Tummen upp för det!

God natt!




Ny modell mitt i veck...

0 Läs mer >>
Ny vecka, nya tag. 
Vilken vecka vi haft. Båda pojkarna har varit förkylda och sovit dåligt. Storebror har ju sin förkylningsastma som stör honom. För tillfället är han inte förkyld men besväras ju av astman. Så han får inhalera tills den är borta. Lillebror är hostig o slemmig i halsen så han sover ju inte helt bra han heller. Vilket resulterar i att inte heller vi föräldrar sover särskilt bra. 

En vecka full av skratt, snor, hosta, mys, kreativitet och sol. 







Ny vecka

0 Läs mer >>
Världens godaste lår!

Finns inget jag ogillar så mycket som mina lår...min mage...mina hakor...mina överarmar så här efter graviditeten. Men samtidigt finns det nästan inget jag älskar så mycket som just dessa tjocka, fladdriga kroppsdelar hos lillebror. Så motsägelsefullt egentligen. Men att han är sådär överflödigt tjock är ju helt underbart! 
Men jag tar tag i mitt eget överflöd sakta men...osäkert. Vill bara tuta och köra men har av någon anledning svårt att lägga i rättt växel. Men som sagt...sakta men säkert. Imorrn blir det ett flex-pass med Friskis & Svettis. Sen SKA jag läsa den där träningsboken jag köpte under graviditeten då jag va så sugen på att träna. Det va innan ammningshormonerna och det fruktansvärda sötsuget slog till. Men jag ska kämpa mig igenom den här dimman och komma ut på andra sidan. 
Nån som har nåt tips på hur man gör?

Nu skandal o alla fall lägga huvudet på kudden och försöka sova lite innan lillebror vaknar igen och vill ha mat. Var tredje timme är tydligen det nya...dygnet runt.


God natt!






Sakta men säkert...

0 Läs mer >>
Äntligen är detta kalasande till ända. Här ätit så mycket tårta och godsaker så det snart sprutar ur öronen på mig...
Men så gott! 
Gjorde egna tårtor till storebrors två kalas. Använde mig av ett enkelt grundrecept för bottnarna. Sen hade jag chokladmousse, hallonsylt och grädde mellan. Vit marsipan ovanpå, ätbart foto och lite stjärnor mm av sockerpasta. Lite kul att oyssla med men framför allt roligt att se storebrors min när han fick se tårtorna. 

Tårta 1 & tårta 2


Men vad trött man kan bli av att bara äta och kalasa. Nu ska jag försöka sova för att orka med morgondagen. Nästa vecka ska jag sova och vila, inget annat! (Jo jag vet det kommer säkerligen komma en massa i kalendern men kust nu njuter jag av att inte ha något inskrivet!)


Nu checkar jag ut!



Slutkalasat

0 Läs mer >>
Nu så. Nu fick jag in bilder från födelsedagen!!

Tårta innan dekoration, tårta efter dekoration, födelsedagskillen m presenterna. 

Äntligen!

0 Läs mer >>
Idag har vi firat världens bästa treåring. Tänk att vårt lilla mirakel är hela tre år. Typ lika gammal som det tog att "få" honom...hissnande tanke. Men tack gode Gud säger vi. 

Vi började dagen tiiidigt, för att hinna vakna före storebror. Vi lyckades! Det blev frukost i sängen och lite paket på det. Uppskattat!
Sen for jag och lillebror på lite så gatubeläggning medans storebror och pappan pysslade hemma. Hela dagen har egentligen varit lugn...tills gästerna kom. Då smög sig stressen och den där häxan surtant hade svårt att hålla sig undan. Men allt slutade väl, tårtan smakade gott och storebror fick en gigantiskt traktor som nästan fick honom att tappa hakan. Sååå roligt!

Nu sover han gott i sin säng och jag ska be en extra bön om em lååång sovmorgon. Det behövs! 
Imorrn väntar efterlängtat besök och på lördag blir det ännu mer kalas!


(Här skulle det va en bild på tårtan och traktorn och så födelsedagsbarnet...men det gick visst inte. Får kolla på det imorrn. Nu vill jag mest bara sova!)




Konsten att fira...