0 Läs mer >>
Den där evigt pågående kampen om vantar eller ej kommer driva mig till vansinne. Trots att storebror igår fick köpa nya så blev det en promenad med pulkaåkning utan vantar. Men han klagade inte en enda gång trots att han frös om händerna. Men det va en kamp innan vi kom ut genom dörren, suck.


En glad kille som älskar att vara ute (ibland...)

Vi fick sällskap av bästa Frida idag på vår promenad och fika. Så kul och skönt att slippa en förmiddag själv med pojkarna igen. Det blir lätt enformigt när man bara går hemma. 

Det sista storebror sa innan han somnade ikväll va att han längtade så efter att få gå på möte i kyrkan i morgon. Så det ska vi göra, pojkarna och jag. Pappan lämnar vi hemma för att vila upp sig efter en intensiv vecka på jobbet 


kampen om vantarna fo...

0 Läs mer >>
Jaha då är det fredagkväll igen. Sitter med min chipsskål & tittar som vanligt på "på spåret". 
Den här dagen gick ju ganska fort till slut. Dagarna kännas alltid så otäckt långa när pappan i familjen jobbar till 18. Men jag & storebror tog på oss rejäla utekläder, stoppade ner lillebror i åkpåsen & sedan i vagnen för att bege oss mot stan. Lillebror trivdes alldeles utmärkt i den nygamla sittdelen till vagnen, det va ju premiär för den idag. Han somnade...så man kan väl säga att den blev godkänd.


Lillebror trivdes alldeles utmärkt med att kunna titta sig runt omkring 


Efter lite lunch med farmor på stan gick vi återigen hem. Jo jag blev svettig! Men jag njuter ju mer av min chipsskål nu när jag har svettats så. Bra bra. 
Väl hemma på gården sov ju lillebror så jag & storebror passade på att leka av oss lite, kasta snö & skotta. Svettigt det oxå, men roligt. På stan gick jag & storebror in på Lindex för att införskaffa nya vantar, det blev ett par blå & ett par rosa... Det här med vantar kan utlösa värsta dramatiska utbrotten, jösses. Hur gör folk/föräldrar...HUR GÖR NI??? 
Iaf, de enda vantar som för tillfället fungerar försvan på dagis så idag fick han välja nya. Hoppas de fungerar...


Med nya vantar på gick det ju hur bra som helst att gräva i snön & styra pulkan!
För övrigt väldigt skönt att en av bröderna ännu sitter still i vagnen...


I morgon tar vi nog repris på den där promenaden för en fika på Lyckan (cafét i kyrkan som öppnar efter några veckors stängt). 
Ja så får det nog bli!



svettigt värre...

0 Läs mer >>
Jaha då va förkylningen här igen. Så typiskt, jag & lillebror som skulle på babyrytmik idag. Men eftersom jag hostar så fort jag ska prata (känns det som iaf) & lillebror har feber så fick vi snällt stanna hemma. Hoppas detta är snabbt övergående och att Lillebrors feber egentligen beror på annalkande tänder. Tycker de där gaddarna borde komma fram strax...lr så har de kanske drunknat i all saliv. 

Har iaf fått tummen ur & städat här hemma idag. Medan svärmor strök gardiner & lekte med lillebror tog jag en svängom med dammsugaren. Storebror följde med farfar för att hämta massa ved. Vilket äventyr för en treåring, att med släpkärra fara iväg med bästa farfar. Han somnade snabbt nu ikväll kan jag säga, hoppas på sovmorgon! 

I morgon väntar en lång dag hemma med bröderna innan pappan kommer hem & vi kan duka fram fredagsmyset. 


Ursäkta det bildlösa inlägget..
Men det har helt enkelt inte varit något värt att ta kort på idag. Ska bättra mig 



Igen...

0 Läs mer >>
Ja då har lillebror återigen massor av gottigheter i frysen. Majs, ärtor, broccoli, lax & en massa frukt/bär-puré. När jag får tid igen ska jag även fylla på med sötpotatis & vanlig potatis. Det är så roligt att han äter allt med glädje. Storebror var lite svårare med maten, & är fortfarande. 


Storkok i de stora kastrullerna 


storkok...

0 Läs mer >>
Denna måndag hälsar vi återigen förkylningen hjärtligt ovälkommen till vår familj. Jag & pojkarna börjar så smått intas av dessa lömska baciller igen. 
Dessutom hade storebror en jobbig helg med en astma- och krupp-natt. Usch så hemskt otäckt det va. Båda pojkarna har ju förkylningsastma somnade medicineras för. Men den innebär långdragen hosta. Detta va något annat! Andnöd, hosta och tårar. Men efter massa mediciner och ännu fler kramar somnade han om. Hoppas verkligen detta var en engångsföreteelse!


Lite så här va vår helg...som en fika på köksgolvet!

Nu inväntar vi mormor som äntligen är på väg. Hon skulle varit här för några veckor sedan...Men hon vart smittad av vår förra förkylning så vi fick skjuta på besöket, flera gånger. Nu hoppas jag bara att vår nuvarande förkylning stannar hos oss!



Men till en annan sak...ni som läser här, vad vill ni läsa om?




måndag...

0 Läs mer >>
...lite så har det känts. Inte för att jag har haft fredagsfeeling utan mest för att dagarna har känts långa, som att nu har det väl ändå gått så många dagar att det måste va fredag. Men idag så va det äntligen fredag! 
Vi började dagen med att innan sju mysa i stora sängen allihopa. Sen lite frukost och tv. Efter lunch lämnade jag barnen hemma med farbror M för att själv gå en promenad till blomsteraffären. Så skönt med lite tid för mig själv. 


Så ljuvligt med lite tystnad, kyla, en kasse med blommor och egentid.


Innan middagen fick storebror för sig att vi skulle gå ut. Då var det bara att hoppa på tåget!  Han tog fram overallen, mössan och vantarna själv. Vänta lite..VANTARNA?! Vågade knappt andas...låååångsamt på med vantarna innan han kommer på vad som sker. 
Men de där vantarna satt minnsan på tills vi gick in igen. HURRA! Som vi får kämpa med dessa vantar...dagligen! 
Väl ute skottade jag utanför garaget och drog lillebror i pulkan, backe upp och backe ner. 
Storebror åkte runt på sin cykel, brandbil och bobbycar med släp. Haha, vadå snö anpassat. Till slut hämtade han sin pulka för att åka två åk. Jaja, vantarna va på heeela tiden och han var nöjd!


En glad lillebror och en ytterst nöjd storebror.

Men sen fick vi brått. In och snabbt få i oss middag. Pappan kom hem tidigare medan jag sprang runt som en yr höna och packade väskor. MOT BADHUSET!

Nu sover pojkarna gott i sina sängar efter en kväll på badhuset med efterföljande fredagsmys med vänner.
Storebror somnade till och med i mitt knä nere i soffan. Det händer inte ofta men är ju så mysigt!
I morgon får det bli en dag i rörelsens tecken.


En trött storebror.



fredag hela veckan...

0 Läs mer >>
Så har det känts i dag...som om det vore i slutet av veckan. Gårdagen vart så lång, vi hann med så mycket så den kändes som flera dagar.
Idag hann vi inte lika mycket.
Dagen började med en pulkapromenad till dagis och en rask promenad hem igen för mig, söva om lillebror (som hade varit hemma med farmor), vila lite, fixa lunch, gå och hämta hem storebror. Jag har fått massor av motion idag iallafall kan jag säga. Är lite trött i kroppen nu ikväll måste jag erkänna...

Natten sen då...storebror fortsätter sakna sin napp. Det går bra vid läggdags men nu några nätter har han vaknat på natten och varit ledsen. Två gånger förra natten! Första gången somnade han om snabbt. Andra gången inte lika snabbt...jag hann somna först. Låg väl där i en och en halv timme innan jag vaknade till och vinglade in till min sköna säng igen. Kanske därför jag är så öm i kroppen ikväll...?!

Men jag måste ju berätta om vår söndagseftermiddag! Vi for ut i skogen med en kasse ved, lite korv och bröd mm. Det blev en mysig eftermiddag!  Vi hade med oss farfar, farbror M och hans Frida. Våra pojkar älskar verkligen dessa människor, och älskar att va ute så här i naturen. Lillebror satt på sin filt och sjöng. Högt och länge. Storebror sprang runt och lekte och åt korv som aldrig förr. Detta ska vi definitivt göra om!


En lillebror som njöt för fullt i skogen



En tisdag i slutet på...

0 Läs mer >>
...en produktiv men sömnig dag. Gäsp!

I natt har storebror haft växtvärk och saknat nappen. Men han är duktig om kvällarna även om han gärna vill ha en napp. 
Men de här bröderna turas verkligen om på nätterna. Så tröttsamt. Först va lillebror vaken och arg, sen vaknade storebror och va ledsen. Nu sitter jag här och är supertrött.

Trots dåligt med sömn har vi haft en bra dag. Åkte och inhandlade fröer mm till vårt lilla projekt. Detta pysslade vi med sedan på em. Vi hoppas på att till våren/sommaren kunna skörda lite timjan, basilika, citronbasilika, rosmarin, chili, salladshuvuden och vitlök. Det sista är verkligen ett experiment...Men spännande. Längtar tills vi kan så morötter, sallad och potatis direkt ute i trädgården. Den här gången har jag även fått med mannen på tåget. Härligt!
Vi har även hunnit med en sväng på Willys, lovsångsövning och storkok av barnmat. 

Två koncentrerade hobbyodlare.

I morgon väntar jag en härlig förmiddag i kyrkan innan vi tar vårt pick och pack och beger oss till skogs för en middag ute i det fria (=korv). Vi har ju en muurikka men just morgon får den stanna hemma. 


Nu tar jag kväll!!!

ny dag...

0 Läs mer >>
Så kom den stora dagen då liten blev stor. Storebror har lämnat ALLA sina nappar till polisen... Tänk, att min lilla bebis, min förstfödde, vårt bönesvar, är så stor att han slutat med napp. Han föddes ju nyss!!!!
Det går ju så bra oxå. Nästan för bra. Visst han förhalar på kvällarna, nämner nån gång att han saknar nappen. Men efter en liten pratstund somnar han och har än så länge sovit hela natten. Vi är ju bara inne på andra kvällen men det ser ju bra ut. Jag är så stolt över honom, hade inte kunnat ana att det skulle gå så här bra. 

Napparna lämnades till polisen i en hink.

Nu hoppas jag att natten blir lång med en massa sömn. Lillebror har fått för sig att han med jämna mellanrum ska vakna och gnälla/gallskrika för att han tappat nappen...som han för övrigt själv dragit ut. 



så kom den stora dage...

0 Läs mer >>
En sån där dag blev det...en som började med kaos och stress men avslutades med en skön, lugn kväll. 
Storebror hade sin första dag tillbaka på dagis idag efter typ 3 veckors jullov. Han va supertaggad! Övertaggad kanske för han bröt ihop totalt när väl han och pappan skulle åka. Till slut hulkade han fram att han ändå ville att mamma skulle lämna honom och pappa hämta. Så jag åkte till dagis i mysbyxor och mannens tröja (med pyjamasen under), halvt sminkad och håret på sniskan. Skulle på begravning en timme senare...
Men sen har det varit en bra dag. Efter dagis tog jag mina pojkar och fikade på stan medan pappan gjorde annat .
Nu ikväll har mannen bakat hålkakor, supergoda!! 
Så ikväll kan jag sluta mina ögon och vara nöjd. Hoppas bara lillebror sover gott inatt och att storebror är på bra humör imorron! 

Lillebror som numer sitter alldeles själv . 


Storebror med gröna faran.



En sån dag...

0 Läs mer >>
Jaha nu har livräddarena farit sin väg. Storebror undrade lite sorgset innan de for, varför måste mormor och morfar åka hem??!  Undrar lite detsamma.  Men jag ska nog överleva.

Jag är verkligen så tacksam till mina föräldrar som kommer och hjälper till lite med vad som, vardagskaoset. För kaos har det verkligen varit de senaste dagarna! Hela familjen har varit genomförkylda med förkylningsastma på båda pojkarna. Sen fick lillebror visst krupp häromnatten oxå. Det blev två nätter på raken med minimalt med sömn. Inte nog med det så har lillebror och storebror varit på urusla humör, skrikigt och gråtit om vart annat.
Idag på eftermiddagen har det ändå varit ganska så lugnt. Så det finns hopp om framtiden.

Jag smet hemifrån nästan direkt när mannen kom hem. For iväg med noterna under armen för att möta upp vännerna i lovsångsteamet för en övning. Hoppas rösten håller!

Förbered med noter, snytpapper & vatten!

Ett tips så här i förkylningstider! Använd våtservetter att snyta dig med. Mycket mer skonsamt för näsan!



vardagskaos...

0 Läs mer >>
Jag hade tänkt skriva ett långt inlägg om sjuka barn, treårstrots, snögubbar & pulkaåkning. Men jag är helt enkelt alldeles för trött efter en hostnatt, skrikiga barn och sjukhusbesök.
Lovar att återkomma, när jag sovit (ett par dagar lr tre).


tanken som räknas...l...

0 Läs mer >>
Jaha då kan vi snart lägga denna dag i sjukstugan till handlingarna. Så trött på detta nu! Inte för att det har gått flera veckor...har väl egentligen gått en. Men nu får det liksom vara nog. Två febriga pojkar när vi båda är krassliga blir lite för mycket. Sen har de ju sovit oroligt båda två. I helgen sov jag med storebror i stora sängen och mannen fick sova i hans säng med lillebror i liggdelen bredvid sig på golvet. Utav oss vuxna hade väl jag det skönast, jag slapp ju ligga med fötterna utanför sängen.

Till något roligt. Man skulle kanske kunna säga att jag ammat för sista gången nu. Usch så dramatiskt det lät. Ja men kanske är det så att jag aldrig mer kommer amma. Nu kändes det helt plötsligt sorgligt och inte som den stora seger jag i morse kände. Hmmm. 
I morse nöjde sig lillebror med välling ur flaskan vid 07 då han vanligtvis ammas. Hoppas på favorit i repris i morgon igen.


En febrig lillebror nerbäddad i soffan 



sjukstuga

0 Läs mer >>
Jo men visst kunde detta år börjat bättre. Jag & mannen var dyngförkylda på nyårsafton så det blev en tidig middag och tidig kväll. Men vilken middag, så god! Dagen efter va jag så sjuk så jag visste knappt vad som var fram eller bak. 
Nu har pojkarna blivit sjuka också. Febriga & hostiga. 
Inatt har jag & mannen sovit i var sitt rum med var sitt barn. Blev väl inte jättemycket sömn...

Ja sen försöker jag ju att sluta amma helt också. Inte det lättaste om man ska förenkla det. Lillebror ammas bara på morgonen runt 07 för att oftast somna om till ungefär 10 & då äta gröt. Men min tanke är att nu är det slut på det...får väl se hur det går.

En promenad idag kanske? För att rensa huvudet och kroppen lite.


kunde börjat bättre.....

0 Läs mer >>
Ny telefon...nya möjligheter! Ska bara kompis men den först!

nytt nytt