0 Läs mer >>
En lång dag blev till en ganska rolig dag ändå...så här i efterhand. Jag och lillemannen gick omkring i pyjamas till lunch. Efter middagsvilan gick vi ut för att skotta, vilket knappt märktes en timme senare pga ännu mer snö och blåst. Men roligt hade vi!

Lite utelek va precis vad vi behövde. 

Nattningen gick oxå väldigt bra idag. Så skönt med tanke på att pappan inte va hemma. Sen va det bara att fixa inför vår barnfria helg i Stockholm. 
Packning - check
Fina naglar - check 
Duschat - check

...nu är det bara att försöka släppa det hela och sova. Men tänk om jag glömt nåt...?! 




Dagen före...

0 Läs mer >>
Idag fick vi äran att laga mat till svärföräldrarna och farbror M. Ville inte göra typisk söndagsmiddag...så det fick bli hemmagjorda hamburgare med hembakat hamburgerbröd. Kan inte ta åt mig äran för annat än påläggen och dukningen. Men så gott det va! Och med lite stekt bacon på blev det om möjligt ÄNNU godare. Han kan han den där mannen jag delar mitt liv med. 
Till efterrätt gjorde jag kladdkaka, går alltid hem och alltid ner. Men nu är jag så mätt att jag fått halsbränna. Parlerat mig nere i soffan och orkar knappt röra på mig. 

Men det är det värt för det smakade ljuvligt!

Kan verkligen rekommendera att ta tiden att göra allt själv! 




Min man han kan!

0 Läs mer >>
Vilken vecka det he varit... 
Kvällarna har varit toppen, läggning av lillemannen har gått super. Så skönt! Han har även sovit bra på nätterna, väldigt skönt för en trött mamma! Men mornarna...suck! Vilket litet "kan själv"monster vi har. Jösses. Men det är kul att han vill göra mycket själv, och faktiskt klara mycket själv. Men ALLT kan han inte...men vill. Så varje morgon den här veckan har vi diskuterat, bråkat och gråtit en skvätt...både han och jag. Hoppas det försvinner snart! Det tar på krafterna...
En vanlig, kaotisk, mysig vecka...


Men vi har haft en mysig vecka oxå. Vi hade en heldag i pyjamas, va hos doktorn (lekte med roliga leksaker, tittade på fiskar och fick bra besked). Vi gofikade hos farbror M, shoppade på rea, byggde superhöga torn med duplo och  hade en mysig fm i Nässjö med farmor. Så förutom de kaotiska mornarna har dagarna ändå varit ganska så mysiga! 

Veckan avslutades/helgen startade med en kväll på badhuset med bästa familjen N. Barn och vuxna blev trötta och nöjda!

Nu ska jag sova. Länge och hårt!!

 

En vecka...

0 Läs mer >>
Sitter och letar kursböcker på nätet... Någon som har bra tips på var man hittar böcker till bra pris? Så billigt som möjligt! 

Måste bara kolla i skåpen här hemma...kan hända att en av böckerna jag ska ha finns där. Men det får bli i morgon, nu ska jag sova. 
Imorgon väntar återbesök hos doktorn för lillemannen. 


Tipsa mig!

0 Läs mer >>
Lillemannen sov hela natten i sin egen säng! Seger!!! Visserligen var jag där fyra gånger för att stoppa in nappen, dra upp täcket och bara klappa på huvudet. Men han somnade om snabbt och vaknade inte förrän vid åtta. Ljuvligt!
Hoppas på en ännu bättre natt nu. 

Fick ett trevligt brev med posten idag. Nu vet jag vad jag ska pyssla med i vår, delvis iaf. 

Den här gången ska kursen läsas klart och en massa ny kunskap ska flytta in i huvudet! 




Goda nyheter!

0 Läs mer >>
Ja men så härligt led vinterväder egentligen! Trots att jag växt ut min nya jacka inte har några optimala vinterskor. Men jag har däremot en son som ÄLSKAR snön och detta kalla väder. 

Lillemannen hade ju en långhelg hos gammelmorbror & gammelmoster i helgen. Han skötte sig exemplariskt, gick på toa när han behövde och åt bra. Men en del av det där glömde han nog kvar... Han har gråtit sig till såna och vaknat två gånger per natt och varit superledsen. Det ger en trött mamma och gnällig son. Suck. 
Men han kommer väl igen snart och blir sitt vanliga jag igen. Hoppas jag...
Vi satsar på en lugn helg för att få en lugn lilleman. 

Men som sagt, han ÄLSKAR snön! Igår gick vi hela vägen hem från dagis. För mig tar det ca 20 minuter...i går tog det en timme och 20 minuter. Haha. Lillemannen skulle dra pulkan själv... Vilken duktig liten kille vi har ❤️

En lång promenad blev det, med en fruktstund som belöning hemma 

Även idag hämtades han med pulka. Vi mötte upp farmor och gick hemåt. Idag ville han sitta mer än gå. Gick lite snabbare då. Att han ville åka pulkan idag kan ha att göra med att han fick en ny pulka igår. En stor kille behöver ju ingen babypulka...

Pulkapromenad med farmor och lite brödbak verkar göra susen för dåligt humör. 






Det blev vinter

0 Läs mer >>
Det är minnsan en äventyrare jag har till son. Inatt for han med sin farmor & farfar med tåg upp mot Östersund för att överraska gammelmoster. 
Han har sovit bra och charmat alla som kommit i hans väg. Och han sköter sig verkligen exemplariskt!

Från gammelmosters Instagram. 

Från gammemorbrors Instagram. 

Han verkar trivas, må bra och njuter av uppmärksamheten. Pappans tre kusiner kommer nog lyckas underhålla lillemannen. Oj så de ska leka. Önskar jag vore där!

Jag håller på att sakna ihjäl mig...och han kommer inte hem förrän på måndag KVÄLL!!! Ojojoj. 

Men i morgon ska vi till gammal vänner för att se deras nybyggda hus och nya, skinande ringar. Ska bli kul! 

En äventyrare

0 Läs mer >>
Igår ville vi klämma ut det sista ur all ledighet vi haft den här julen. Vi tog med oss farbröderna, farmor & farfar och tog en promenad (mer VANDRING) i skogen. Vi startade vi skuruhatt och gick ner mot vindskyddet vid klinten. Lillemannen fick sitta i ryggsäcken på pappas axlar och njöt verkligen för fullt. Framme vid klinten tände vi en eld och grillade lite korv och åt lunch. Sen va det bara att vandra tillbaka till bilarna...uppe vid hatten! Mycket uppför kan jag tala om. Men jag lyckades släpa min allt större kropp både uppför och nerför. Men väl hemma sen somnade jag nästan tillsammans med lillemannen. Men så skönt att vara trött av ansträngning! 

Lillemannen älskar verkligen att vara ute i skogen på äventyr. Är nig en blivande scout det där!

En äventyrare och hans trogna följeslagare. 







En blivande scout

0 Läs mer >>
...ja för en kväll i alla fall. I vanliga fall och ända sedan han var pyttebebis har det varit pappa som haft första platsen. Men ikväll var det minnsan mamma som skulle läsa ur Bibeln och ligga bredvid tills han somnade. Bara det att han den där lillemannen, som jag älskar så högt att jag inte ens själv förstår, inte ville somna... Så fort jag rörde mig så kom tårarna och han blev ledsen. Men vad trodde vi när han inte sovit något på hela dagen?! Till slut somnade han i alla fall, mer eller mindre utmattad. 

Men vad jag tar med mig från denna kvällen är orden "mamma läsa, pappa läsa annan gång!"


Älskade lilleman som alla andra dagar väljer pappan. Men ikväll var han MIN ❤️




En mammaspojke...

0 Läs mer >>
Det här året börjar bra! Ja det förra slutade väldigt bra oxå men framför allt i gott sällskap! God trerättersmiddag hos oss med mycket skratt och sen godis och ännu mer skratt fram till tolvslaget. Då gick alla ut för att kika på himlen. Jag däremot stannade inne ifall lillemannen skulle vakna av allt pangande...men icke då, han sov som en stock. Skönt det!
Jag hade finklänning på mig hela middagen igenom..sen tröttnade magen på att vara instängd så jag svidande om till tjusiga mysbrallor istället. Superskönt!

Ja och sen har det fortsatt så...i mysbyxor. Fast en långpromenad om dagen har det blivit. Känner mig piggare och orkar mer nu. Fast ryggen håller inte riktigt med om det...men de där promenaderna får den allt stå ut med, resten av kroppen mår ju bra av dem!

En kvällspromenad med familjen. Tummen upp!

Hur har ditt nya år startat? Några nyårslöften kanske? Jag har inga alls det här året. Jo att jag ska äta det jag tycker om och bara njuta!

Men nu ska jag sova, bland det bästa jag vet :D



Bra början!