0 Läs mer >>
Då har vi varit på ännu ett kalas!
Ett mycket trevligt sådant. Lilleman sprang runt och lekte med de andra barnen, såg mest till honom när det serverades mat (pasta, FAVORIT!) 
eller efterrätt (jordgubbar, FAVORIT!)
Lillebror han åt, sov, åt och bajsade. Vi vuxna åt och hade det supertrevligt. 

Väl hemma dök vi ner i soffan med chipsskålen i knät för att titta på fotboll. Vilken match! Jag som egentligen inte ens är intresserad hetsåt ur skålen för spänningens skull. Lillebror däremot, han bryr sig inte det minsta om fotboll...


Helt ointresserad...men högst intressant ❤️

Nu sitter vi (jag och lillebror) återigen i sängen mitt i natten för ett mål mat...vissa mer vakna än andra. 

I morgon...eller man kanske ska säga senare idag...då ska vi i alla fall titta på cyklister, något tillsammans ser fram emot. 
Tänk, egentligen var ju lillebror beräknad till den 29 juni...





29 juni

0 Läs mer >>
Måste ju berätta om det sötaste lillemannen nånsin sagt!!!
Igårkväll, efter en dag full med trots och hyss tittade han på lillebror och sa med en självklar stämma "jag älskar han!" 

Det va så hjärtat mitt smälte och allt hyss han någonsin gjort bleknade. 

Bröderna morgonmyser





Det sötaste!

0 Läs mer >>
Det är på natten tiden finns. Orken däremot...
Igår natt trodde jag tiden stod stilla, för varje gång jag vaknade hade jag mer och mer ont i huvudet. Till slut var det bara att inse fakta...MIGRÄN! Så det fick bli sängläge till lunch. Det var ju i och för sig skönt, men den där huvudvärken är inte att leka med. Som tur var gick den över och nu så här natten efter är den näst intill helt borta. 

Annars så mår vi bra i vår bubbla. Börjar väl redan tröttna på att det just känns som en bubbla. Men vi har bra underhållning i form av lillebror och alla hans miner...
Underhållning i första klass 




Lillemannen har förresten fått ny frisyr, en redig sonnarfrilla. Det började med ett försök till en seriös frisyr och slutade på enklaste sätt, av med allt. 

En supernöjd lilleman!





På natten...

0 Läs mer >>
Jaha då är han en vecka gammal...

Nu har amningen kommit igång och vi börjar få en slags rutin med det hela och lära känna varandra. 
Han är så snäll! Skriker nästan bara när han blir kall (blöjbyte, klädbyte mm), äter med jämna mellanrum och sover mest. 
Idag somnade han när jag badade honom. Första badet skrek han sig igenom så jag va faktiskt lite nervös. Men icke då. Han somnade med en gång och vaknade först när jag lyfte upp honom, för att han blev kall då. Då ropade storebror uppe från sin säng och undrade vad vi sysslade med. Så stolt över min stora lilleman som vill tand om och beskydda sin lillebror. 

En avslappnad livsnjutare

Med mig har det varit sådär...fick så ont i magen att vi häromdagen åkte tillbaka till bb för att kolla upp det. De hittade inget konstigt så vi fick åka hen igen. Men med värktabletter så går det bra nu, hoppas bara det försvinner helt snart. För övrigt mår jag toppen! Ja..om man räknar bort att hormonella dippar som helt utan förvarning slår undan fötterna. Men jag har en fantastisk man som hjälper mig tillbaka till balans och verklighet. 
För att fördriva lite tid samt umgås spelas sällskapsspel av olika slag


Nu har mina föräldrar varit här ett par dagar men for hem tidigare idag. Så nu är vi ensamma igen. Det känns så konstigt, fast skönt samtidigt. 
Tyvärr har storebror för andra dagen denna vecka haft feber och varit hängning. Så tråkigt och man känner sig så maktlös. Vill bara att vi alla ska få nå bra och kunna njuta av tillvaron!

Oj nu har lillebror visst ätit klart här. Det betyder att jag får somna om! 

Godnatt (lr kanske egentligen god morgon med tanke på att klockan är 04.30!!)





En vecka...

0 Läs mer >>
Nu sitter jag här mitt i natten med en liten lillebror i min famn. Så mysigt det kan vara, helt ljuvligt. Önskar dock att han kunde somna snart så jag kunde lägga honom i vaggan och själv få somna om för ett par timmar. 

Igår åkte jag & lillebror iväg för ett återbesök hos doktorn. Han fick godkänt rakt igenom! Såklart. Han hade gått ner från 3230g till 3030g, vilket va jättebra. Alla bebisar dippar ju de första dygnen så ner går de alltid detta va bara inte så mycket ner. Väldigt skönt att höra med tanke på att amningen inte kom igång förrän kvällen innan vi skulle dit. 
Nu funkar amningen ganska bra, sällan på nätterna och oftare på dagen. Precis som önskat!

Inser när jag ser bilderna att de första dygnen spenderade vi tydligen mycket tid allihopa i stora sängen. 

Midsommardagen blev inte som någon annat år. För det första var vi ju hemma och för det andra hade storebror feber. Så det blev till att ta det lugnt och göra minsta möjliga. Jag har dessutom haft konstigt ont i magen så jag kunde inte göra mycket annat än att ta det just lugnt. Hoppas på annat imorgon!


Midsommar

0 Läs mer >>

Lillebror

Så kom han då äntligen, som vi har väntat på denna lillebror! Precis som lilleman kom han exakt 14 dagar tidigare än beräknat. 
Klockan 14.25 söndagen den 15 juni kom en 3230gram tung & 50cm lång Martinsson till världen. Så underbar och slemmig.

Storebror är nyfiken och stolt som en tupp! 

Mer info kommer. Så snart tankarna är samlade och kroppen utvilad! 
Idag ska vi på återbesök hos doktorn, spännande...


Lillebror

0 Läs mer >>
Det är något jag verkligen måste lära mig...att kunna njuta. 
Den här veckan har ju vädret verkligen varit kanon och man har kunnat vara ute från tidig morgon till sen kväll. 
Tyvärr har lillemannen varit full av humörsvängningar och hyss. Hade jag haft mer ork så hade det säkert inte märkts av på samma sätt men nu finns verkligen ingen ork att ta itu med alla utbrott och påhitt. Fast hade jag haft mer ork hade jag säkert inte varit gravid och det är nog det han reagerar på för tillfället, undrar då hur set ska bli när bebis bestämmer sig för att kika ut...

Det ändå skönt att lillemannen kan vara ute mest hela tiden och pyssla med ditten och datten. Och att vi kunnat bara hos farmor & farfar mycket har underlättat, även att mina föräldrar kikat förbi då och då är till stor hjälp.
Men stackars lilleman som säkert bara känner sig ivägen och undanskuffad...hoppas på bättring när bebis kommit och pappan i familjen har pappaledigt, semester och sen pappaledigt igen. Vardagen ser vi igen till hösten, SKÖNT!

Kanske dax att skaffa sandlåda till alla maskiner...


Konsten att kunna nju...

0 Läs mer >>
Vågar knappt yttra det men jag är så trött på detta tillstånd. Att alltid vara trött, andfådd, öm, klumpig och hormonell. Fram till inatt i alla fall...trodde nästan bebisen var på väg och jag kände att nej inte riktigt nu. Det är väl de där hormonerna som gör att man inte riktigt är överens med sig själv. 

Annat jag är trött på:
- blickarna som ååååar och tycker synd om. 
- kommentarer som "ja fast du är ju bara gravid, inte sjuk". Det är jag väldigt medveten om men efter nästan åtta månader med den ena infektionen efter den andra och de flesta gravidbekymmer så känns det som en enda stor sjukdom, låt mig tycka det!
- att känna att jag inte hinner med, inte orkar med. 

Men annars så är det bra nu! Har inte haft en infektion på nästan tre veckor utan "bara" fogarna, sammandragningar och trötthet. Men snart är h*n här! Tänka sig. Jag hade börjat tänka tankar att jag nog inte skulle bli/vara gravid en gång till...men Gud hade andra tankar, tankar jag inte vågade önska ens. 


Snart är bulan borta...







Det här med att vara ...